VMBO GT/TL (M@VO)

Houd jij wel van een uitdaging? Kies dan voor de theoretische opleiding van de m@vo in Sneek of vmbo GT in Balk of Koudum. Ons docententeam staat voor je klaar. Wij willen je graag leren kennen én je uitdagen om net een stapje harder te zetten.

In Sneek wordt deze richting de m@vo genoemd. Daar krijg je de ruimte om te werken aan vaardigheden die ontzettend belangrijk zijn: samenwerken, creativiteit en ICT vaardigheden. Vandaar ook de @ in het woord m@vo!

Vmbo GT bestaat uit de theoretische en de gemengde leerweg. Bij de gemengde leerweg doe je in de vierde klas examen in een praktijkvak. Bij de theoretisch leerweg doe je alleen examen in theorievakken. Belangrijk om te weten is dat alle leerlingen (dus ook de theoretische leerweg) bij csg Bogerman in klas 2 en 3 een praktijkvak volgen.

BÈTA CHALLENGE

Als eerste school in Friesland zijn wij in Sneek gestart met Bèta Challenge voor leerlingen van klas 1 en 2 m@vo. Bèta Challenge is een interessant en uitdagend onderwijsprogramma dat aansluit bij diverse technologische vervolgopleidingen in het mbo. Eén van de onderdelen van Bèta Challenge is het vak Technologie en Toepassing. Hierbij leer je om de theoretische kennis en algemene vaardigheden uit de andere schoolvakken toe te passen in een opdracht. Daarbij wordt meestal gewerkt in groepjes en is de opdrachtgever een bedrijf of instelling. Daardoor kom je als leerling in contact met bedrijven en instellingen, maar ook met vervolgopleidingen en beroepen. Bij dit vak leer je: samenwerken, analyseren, onderzoeken en presenteren.

Bogerman Talentklas

Vind je het leuk om creatief, sportief of muzikaal aan de slag te gaan? Doe dan mee met de talentklas! Bij de m@vo kun je in klas 1 en 2 kiezen uit de talenstromen Sport, Kunstvakken of Muziek. Elke week ga je gedurende één middag naar de talentklas en ga je creatief, sportief of muzikaal aan de slag!

Profiel

Bij vmbo GT kies je na klas 2 een profiel. In Sneek worden de volgende profielen aangeboden: Zorg & Welzijn, Economie & Ondernemen, Produceren Installeren en Energie, Horeca, Bakkerij en Recreactie. Klik hieronder voor meer informatie over de profielen.

Bovenbouw

In klas 2 krijg je informatie over de verschillende beroepsgerichte vakken die wij op school aanbieden. Vervolgens maak je een keuze uit twee beroepsgerichte vakken die je gedurende een aantal weken gaat volgen, zodat je aan het eind van klas 2 een goede keuze kunt maken voor het beroepsgerichte vak wat je in klas 3 gaat volgen. Naast de beroepsgerichte vakken die hierboven genoemd staan bieden wij in Sneek nog als extra de volgende beroepsgerichte vakken in de m@vo aan:

  • Sport en Bewegen (LO2)
  • Kunstvakken 2 tekenen/handenarbeid (KV2)
  • Informatietechnologie (INFT)

Wil je meer informatie over de m@vo neem dan contact op met Gerrit van Solkema, afdelingsleider van de m@vo, via GvanSolkema@csgbogerman.nl. Voor meer informatie over vmbo GT in Balk of Koudum kun je contact opnemen met Dirkjan van Tuinen via DvanTuinen@csgbogerman.nl.

Wil je in de bovenbouw instromen? Neem dan contact op met de decaan Tekla de Jong via TdeJong@csgbogerman.nl

“Een stevige basis voor jouw toekomst.”

Neem contact met ons op