Gymnasium

Ben jij toe aan een uitdaging? Houd je van pittige leerstof? Heb jij doorzettingsvermogen, een brede interesse, een nieuwsgierige houding en een meer dan gemiddelde ambitie? Kies dan voor het gymnasium van csg Bogerman: een uitgelezen kans op een bijzondere opleiding.

Het gymnasium is bedoeld voor leerlingen die op de basisschool hebben laten zien dat ze meer in hun mars hebben. Die leerlingen dagen we uit om veel te leren en hun creatieve en sociale talenten maximaal in te zetten en verder te ontwikkelen. Je krijgt les van goed gekwalificeerde docenten die zelf ook een brede belangstelling hebben en jou daarop aanspreken.

Wat kun je verwachten?

Je krijgt naast Latijn (vanaf de tweede helft van de brugklas) en Grieks veel extra’s aangeboden in jouw opleiding. Dit past bij je ambitie om je nog breder te ontwikkelen. Je volgt Klassieke Culturele Vorming (KCV) in de brugklas, filosofie in klas 2, je werkt mee aan dramaproducties, neemt deel aan bijzondere excursies en werkt aan vakoverstijgende opdrachten in de projectweken.

In de vijfde klas kun je Cambridge English volgen. Zo krijg je de mogelijkheid om het Certificate of Advanced English (CAE) te behalen. Bovendien biedt het gymnasium je veel ruimte voor individuele ontwikkeling, eigen projecten en activiteiten waarbij verschillende leerjaren gemengd worden.

Hoe ziet Gymnasium Bogerman eruit?

Gymnasium Bogerman is een aparte stroom binnen de school, met een eigen kernteam van docenten die het als hun ambitie zien het maximale uit jouw talenten te halen. Dat team bestrijkt alle klassen, van 1 tot 6. Alleen in de brugklas zit je op Hemdijk 47, vanaf klas 2 zit je op Hemdijk 2. Daar is een speciale ruimte voor gymnasiasten uit alle jaarlagen: de Werkplaats Gymnasium.

Hoe kom je op Gymnasium Bogerman?

We verwachten méér van je dan van een atheneumleerling. Dat je dit aankunt, blijkt uit de Friese Plaatsingswijzer en het advies dat je van je basisschool krijgt. Het is ook mogelijk om een plaats op het gymnasium te krijgen als je in de vwo-brugklas bovengemiddeld presteert. Je hebt dan inmiddels laten zien dat je het hoge niveau en tempo aankunt en dat je over een brede interesse beschikt en voldoende ambitie hebt.

Kan je niet wachten?
Kom kennismaken!

“Samenwerken aan pittige projectopdrachten, ook dat is gymnasium!”

Neem contact met ons op