Profielen vmbo

Kies je voor de praktische uitdaging van het vmbo B/K? Of ga je voor de stevige theoretische basis van vmbo G/T? In de bovenbouw kun je kiezen voor een profiel of beroepsgerichte vakken om jouw talent verder te ontwikkelen. Lees hier welke profielen csg Bogerman aanbiedt. Onderaan de profielen staat in welke afdelingen deze wordt aangeboden.

Bouw, Wonen en Interieur (BWI)

In de goed toegeruste beroepsgerichte lokalen ga je aan de slag met het ontwerpen en maken van verschillende projecten. Dit varieert van het metselen van een muur, het meebouwen aan een (solar)boot tot het ontwerpen en maken van een eigen meubelstuk. Bekijk video over BWI.

Produceren, Installeren en Energie (PIE)

Je leert om producten te maken van metaal en elektrische schakelingen te bouwen. Ook leer je om zelf dingen te bedenken en te ontwerpen. Voorbeelden van dingen die je gaat doen zijn: dingen bedenken of ontwerpen en dan de onderdelen leren tekenen en printen in 3D; Bewerken, frezen en draaien van metalen; elektriciteit aanleggen in een woning of voor een besturing van bijvoorbeeld een machine; eenvoudige technische programma’s schrijven om bijvoorbeeld verkeerslichten te besturen of voor domotica in een woning. Bekijk video over PIE

Economie & Ondernemen (E&O)

Economie en ondernemen is een voorbereidende opleiding voor beroepen in de administratie en de detail- en groothandel. Je moet daarbij denken aan bijvoorbeeld een baan als telefonist, receptionist, secretarieel medewerker, administratief medewerker, verzekeringsdeskundige, verkoopmedewerker, magazijnmedewerker of inkoper. Ook wanneer je later je eigen winkel of bedrijf wilt beginnen, is de afdeling Economie en Ondernemen een prima start! Bekijk video over E&O.

Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR)

Vanuit het schoolrestaurant lekker-nij maak je kennis met de onderdelen van HBR waarin gastvrijheid en ambacht centraal staat. Koken, warenkennis en gastheer- en gastvrouwschap komen aan bod in het lesprogramma. Maar ook brood en banket, en toeristische dienstverlening. Samen met collega’s en leerlingen uit verschillende leerjaren beheren de HBR leerlingen de schoolkantine. Bekijk video over HBR.

Zorg & Welzijn (Z&W)

Bij Zorg kun je denken aan het verzorgen en verplegen van ouderen en zieken. Bij Welzijn aan de kinderopvang, activiteitenbegeleiding & onderwijsassistent. Je werkt zowel praktisch (denk aan bedden opmaken, verbanden aanleggen, nagels lakken, gezichtsverzorging) als theoretisch (Wat is ergonomie? Wat is Alzheimer?). Je kunt zelf een keuze maken in welk onderdeel jij je wilt verdiepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan assisteren in de gezondheidszorg, haarverzorging, ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten, welzijn kind en jongeren en wonen en huishouden. Bekijk video over Z&W.

Dienstverlening & Producten (D&P)

Dienstverlening & Producten gaat over alles wat je doet of maakt voor een ander. Een dienst is bijvoorbeeld het organiseren van een sportdag. Een product kan een promotiefilm, een sticker of een 3D geprint object zijn. Met dit profiel kun je nog alle kanten op. Zo krijg je les in het maken en het verbeteren van een product. Je leert activiteiten organiseren voor verschillende doelgroepen. Je leert jezelf te presenteren en een product te promoten en te verkopen. Daarnaast ga je met multimediaproducten aan de slag.

Wil je misschien ook meer weten over:

Vmbo B/K
Vmbo G/T

“Zelf aan de slag en je handen uit je mouwen steken!”

Neem contact met ons op