Vmbo

Kies je voor de praktische uitdaging van het vmbo B/K? Van technische installaties tot vakwerk in de keuken, je kunt bij csg Bogerman terecht! Of ga je voor de stevige theoretische basis van vmbo G/T? Maak kennis met het vmbo en Ontwikkel jouw talent!

Het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs biedt een stevige basis voor jouw toekomst. Het vmbo kent vier niveaus: de basis beroepsgerichte, kader beroepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg. Het belangrijkste verschil is het aantal uur dat je in de praktijk les krijgt. De basisberoepsgerichte leerweg is het meest gericht op leren in de praktijk, de theoretische leerweg het minst.

BASIS- OF KADER­BEROEPS­GERICHTE LEERWEG

Ben jij iemand die het prettig vindt om met zijn handen te werken? Dan zit je helemaal op je plek bij het vmbo BB/KB. Je leert er in de praktijk en alle theorie die je krijgt is daarop afgestemd. In de eerste klas maak je kennis met de richtingen van het Vakcollege door veel praktijklessen te volgen. Je bezoekt bedrijven en krijgt gastlessen. In het tweede jaar maak je een keuze voor Techniek of Mens & Dienstverlening. In Sneek vormt de opleiding vmbo BB/KB het Vakcollege. Uniek in de regio is de horeca-opleiding van het Vakcollege. Koken in een professionele keuken en bedienen in een echt restaurant!

GEMENGDE OF THEORETISCHE LEERWEG

Houd jij wel van een uitdaging? Kies dan voor de theoretische opleiding van de m@vo in Sneek of vmbo GT in Balk of Koudum. Ons docententeam staat voor je klaar. Wij willen je graag leren kennen én je uitdagen om net een stapje harder te zetten.

In Sneek wordt deze richting de m@vo genoemd. Daar krijg je de ruimte om te werken aan vaardigheden die ontzettend belangrijk zijn: samenwerken, creativiteit en ICT vaardigheden. Vandaar ook de @ in het woord m@vo!

Wil je misschien ook meer weten over:

vmbo B/K
vmbo G/T

“Zelf aan de slag en je handen uit je mouwen steken!”

Neem contact met ons op