Doedag in de Spotlight

Tijdens deze speciale doedag in november zetten we het unieke aanbod van csg Bogerman in de spotlight! Weet je nu al dat je graag naar het vmbo wilt? Of lijkt het Technasium of het Gymnasium jou wel wat? Of blijf je het liefst in je eigen regio en kom je onze locatie in Balk of Koudum ontdekken? Onderaan deze pagina kun je meer lezen over de inhoud van de spotlight.

De data van de Spotlight maken wij binnenkort bekend.

Tijdens deze doedagen ontdek je:

Vmbo
Technasium
Gymnasium
Balk
Koudum

Bekijk alle activiteiten in onze agenda

Dit staat er in de spotlight:

vmbo

Schijn jij jouw licht over één van deze richtingen?

Horeca, Bakkerij & Recreatie 
Bak jij de mooiste cupcakes of taarten? Of lijkt het jou leuk om te koken voor jezelf of andere mensen? Test dan jouw skills in onze professionele keuken en bakkerij in ons school-restaurant Lekker-nij.  

Economie & Ondernemen 
Altijd al gedroomd van je eigen onderneming? Of ben je een ster in het ontwerpen van de mooiste digitale creaties? Maak te gekke filmpjes voor ons greenscreen of print je eigen ontwerp met onze 3D-printers. 

Zorg & Welzijn 
Vind je het leuk om andere mensen te verzorgen? Ben je goed met kinderen? Of vind je het leuk om met uiterlijke verzorging bezig te zijn? Bij ons kan het allemaal. Maak een ander mooi in onze beautysalon of maak iets lekkers in onze ruime keuken. 

Bouw, Wonen & Interieur 
Je bent een baas in ’t bouwen van hutten? Of zou je graag alles willen weten over houtbewerking? Van ’t maken van meubels, het inrichten van kamers tot het metselen van een muurtje; we doen het allemaal in de werkplaats op het Vakcollege! 

Produceren, Installeren en Energie: 
“He Siri, doe het licht aan.” Om onze huizen steeds slimmer en duurzamer te maken zijn vakmensen nodig. Bij ons leer je alles over elektrotechniek, installatietechniek en over het bewerken van metaal. 

Technologie & Toepassing (Bèta Challenge) 
Van het ontwerpen van een stevige brug tot het maken van je eigen kaas. Dit heeft allemaal te maken met Technologie. In groepjes werk je samen aan opdrachten waar techniek centraal staat voor echte opdrachtgevers.

Informatietechnologie 
Virtual Reality, Drones programmeren, games ontwerpen en nog veel meer. Het gebeurt allemaal bij het vak informatietechnologie. Ook is er veel ruimte voor je eigen creativiteit. 

➤ Technasium

Bedenk jij graag nieuwe oplossingen voor een probleem? Ben je creatief en/of heb je interesse in nieuwe technische ontwikkelingen? Dan is het Technasium iets voor jou! Tijdens de lessen werken onze leerlingen in groepjes aan opdrachten van echte opdrachtgevers. Daarbij is ruimte om je te verdiepen in de nieuwste techniek, maar echte brainstormers en creatieve denkers zijn ook helemaal op hun plek bij het Technasium. Tijdens ‘Technasium in de spotlight’ ga jij ook aan de slag met een aantal kleine opdrachten. We dagen je uit om op een vernieuwende manier tot een mooie oplossing of eindproduct te komen. 
voor leerlingen havo en vwo

➤ Gymnasium

Ben jij toe aan een uitdaging? Houd je van pittige leerstof? Heb jij doorzettingsvermogen, een brede interesse, een nieuwsgierige houding en interesse in vreemde talen en culturen? Kies dan voor deelname aan ‘Gymnasium in de spotlight’ van csg Bogerman: een uitgelezen kans om deze bijzondere opleiding bij csg Bogerman verder te leren kennen.  Je krijgt naast een eerste kennismaking met Latijn en Grieks een verdere kennismaking met de Griekse en Romeinse oudheid. Je gaat in groepjes je eerste woorden in het Grieks leren schrijven, waarmee je dezelfde middag direct thuis indruk kunt maken. Verder leer je over spannende Griekse en Romeinse mythen. 

➤ Balk of . ➤ Koudum

Maak kennis met de talentstromen op csg Bogerman in Balk of Koudum! Ben je niet bang voor een sportieve uitdaging en zou jij wel eens in een vechtsport getraind willen worden? Of hou je veel van muziek en zou je zelf wel gitaar willen leren spelen? Ben je gek op koken en heb je altijd al eens kookles willen hebben? Ontwerp en bouw je graag? Ga dan de uitdaging aan en maak programmeerbare, op afstand bestuurbare robots. Of ga je liever aan de slag met het maken van mooie video’s? Ontdek wat jouw talenten zijn tijdens deze middag in de spotlight.

Je maakt ‘t samen

“Nu al geïnteresseerd in ons unieke aanbod of regiolocaties?
Wij zetten ze voor je in de spotlight!”

Neem contact met ons op