Leerlingen m@vo winnen duurzaamheidsprijs

Leerlingen uit 2 mavo hebben afgelopen periode meegedaan aan de duurzaamheidswedstrijd in de gemeente Súdwest-Fryslân. Wij zijn erg trots om te mogen vermelden dat twee groepjes leerlingen, in de categorie jeugd, zowel de eerste als de tweede prijs hebben gewonnen! Uit de 30 binnengekomen aanmeldingen zijn op basis van verschillende criteria drie ideeën als beste uit de bus gekomen.

Jelmar Draaisma, Sybrand Huisman, Jesse Twijnstra, Yven de Boer, Sjoerd van der Zanden en Sil van der molen hebben de tweede prijs mee naar huis mogen nemen met het idee ‘Groene daken op scholen’. De jury heeft de tweede prijs aan dit idee erkend omdat het belangrijk is dat groen dak gestimuleerd wordt. Een groen dak is niet alleen van belang voor de biodiversiteit, maar ook voor isolatie en klimaatadaptie.

De eerste plek is vrijgehouden voor Timo van der Knaap, Yorick Hofman, Ridzert Veldman, Tjitske Joustra en Froukje Binnema. Het idee wat zij ingediend hebben heeft de naam ‘Zonnepaneelboom in de haven’. De jury is van mening dat het idee getuigt van ambitie. Súdwest-Fryslân is de watersportgemeente en dit idee stimuleert dat vaartuigen ook overstappen op elektriciteit in plaats van fossiele brandstof.

Wij willen de leerlingen van harte feliciteren met de prijzen! Met het prijzengeld van de gemeente zullen ze aan de slag gaan met een verdere uitwerking van het winnende idee.

Neem contact met ons op